Skip to Content

Goud voor Hoegaarden op World Beer Cup℠ 2016

Tijdens de World Beer Cup℠, de meest prestigieuze tweejaarlijkse biercompetitie ter wereld, werd het witbier Hoegaarden bekroond met een gouden medaille. In de categorie Belgian-Style Witbier werd Hoegaarden onder 77 inzendingen verkozen als beste witbier.

Hoegaarden, het originele Belgische witbier, is niet alleen bekend in België, maar ook ver buiten zijn grenzen. Hoegaarden kent een uniek brouwproces waarbij het bier eerst gefermenteerd wordt en vervolgens hergist in de fles. Dit zorgt voor het karakteristieke troebele en witte uiterlijk en de verrassend verfrissende smaak. De sleutel tot deze unieke smaak en kruidige neus van Hoegaarden zijn de natuurlijke ingrediënten, waaronder gedroogde sinaasappelschil met een vleugje koriander.

Terwijl de karakteristieke smaak van Hoegaarden vandaag de dag beschikbaar is voor consumenten in meer dan 70 landen over de hele wereld, maakt het brouwen sinds vele eeuwen nog steeds deel uit van het leven in het dorp Hoegaarden. De geschiedenis gaat terug tot in de 15de eeuw, toen de Begarden monniken zich vestigden in deze regio en Belgische witbieren begonnen te brouwen. Tegen het einde van de 19de eeuw telde het dorp meer dan 35 brouwerijen.

We bevinden ons in een opmerkelijke, wereldwijde gemeenschap van brouwers, en we zijn trots dat Hoegaarden uit een selectie van 77 andere witbieren op de World Beer Cup℠, een internationale biercompetitie die de beste bieren ter wereld huldigt, werd verkozen. Samen met het team van Anne Ghanima, brouwerijmanager van Hoegaarden, zijn we bijzonder vereerd om deze gouden award te ontvangen. Het bewijst dat de passie van alle personeelsleden om een hoogstaand kwalitatief witbier te brouwen, gesmaakt wordt. 

— Jean Jacques Velkeniers, Business Unit President West Europe

De World Beer Cup℠ winnaars werden geselecteerd door een internationaal panel van 253 juryleden uit 31 landen. Tijdens deze editie van de belangrijkste bierwedstrijd ter wereld werden bijna 6600 bieren van 1907 brouwerijen uit 55 landen geproefd en geëvalueerd. In totaal wonnen 10 AB InBev bieren in verschillende categorieën: 6 gouden medailles, 3 zilveren medailles en 1 bronzen medaille.

Over Hoegaarden