Skip to Content
Brouwerij Hoegaarden verwelkomt nieuwe inwoners

Brouwerij Hoegaarden verwelkomt nieuwe inwoners

Exclusieve rondleiding naar aanleiding van 700 jaar brouwtraditie

Hoegaarden – 16 september 2018 – Zondag 16 september zet de brouwerij van Hoegaarden haar deuren open voor een honderdtal nieuwe inwoners van de gemeente Hoegaarden. De brouwtraditie van Hoegaarden viert dit jaar haar 700e verjaardag, en op deze manier wensen de brouwers iets terug te doen voor hun gemeente. De inwoners krijgen een  exclusieve rondleiding in de brouwerij, gevolgd door een degustatie van het bekende en ondertussen ook wereldberoemde witbier.

De eerste vermeldingen van brouwactiviteit in Hoegaarden dateren van 700 jaar geleden, 1318 om precies te zijn. Tarwe was de belangrijkste graansoort van de streek en dus gingen de brouwers daarmee aan de slag voor het brouwen van een troebel witbier. Vandaag is de gemeente nog steeds de thuishaven van brouwerij De Kluis die met haar witbier ondertussen ook het Verre Oosten heeft veroverd. Het bekende Belgische witbier wordt gedronken in meer dan 70 landen wereldwijd en ruim 95% van het in Hoegaarden gebrouwen volume is bestemd voor de export. Hoegaards witbier staat bekend om zijn verfrissende karakter het te danken heeft aan een uniek brouwproces en enkele bijzondere ingrediënten zoals sinaasappelschil en koriander.

Naar aanleiding van het 700-jarig bestaan van Hoegaardse brouwers  worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, iets waar de brouwerij graag aan deelneemt. Deze zondag worden de Hoegaardiers in de bloemetjes gezet.  “Wij zijn als Hoegaardse brouwerij trots om deel te mogen uitmaken van deze eeuwenlange brouwtraditie. 700 jaar geleden ontstond in Hoegaarden de wereldberoemde brouwtraditie die nu meer dan ooit leeft. We pronken graag met onze naam en die fierheid dragen we ook wereldwijd uit. Uit dankbaarheid voor het dorp en voor de Hoegaardiers die onze brouwerij een warm hart toedragen, openen we met plezier dit weekend uitzonderlijk de deuren van de brouwerij,” zegt Karen Rombaut, directeur van de brouwerij van Hoegaarden.

Alle nieuwe inwoners van de stad zijn van harte welkom voor een rondleiding in de brouwerij van Hoegaarden die voor de gelegenheid zondag uitzonderlijk haar deuren opent. Na de rondleiding kunnen de bezoekers een Hoegaarden degusteren in de bezoekersruimte van de brouwerij. In april trakteerde de brouwerij via de lokale cafés ook al700 liter Hoegaarden  om te klinken op een rijke brouwtraditie.

Wie zelf de brouwerij ook eens wil bezoeken kan een kijkje nemen op https://hoegaarden.com/visit-the-hoegaarden-brewery/.

Over Hoegaarden