Skip to Content

AB InBev trakteert 700 liter bier voor 700 jaar brouwtraditie

AB InBev schenkt de Hoegaardiers dit weekend 700 liter Hoegaarden Wit of Hoegaarden 0,0% ter gelegenheid van 700 jaar brouwtraditie. De biertjes worden tijdens het feestelijke bierweekend in Hoegaarden (14-15 april) geschonken in een groot aantal lokale cafés. Dit in ruil voor een bonnetje dat recent onderaan de gemeentelijke, toeristische nieuwsbrief verscheen. Met die traktatie viert de Hoegaardse brouwerij de 700 jaar oude brouwtraditie waarvan de eerste brouwsporen al dateren van in 1318. Hoegaarden viert heel het jaar door feest, met dit weekend als speciaal bierweekend. 

Hoegaarden is een van de AB InBev bieren dat wereldwijd verspreid en gedronken wordt. Het witbier zorgde eeuwengeleden al voor heel wat leven in Hoegaarden. “In de 18de eeuw was Hoegaarden eigenlijk één grote brouwerij. In 1709 telde het dorp 12 brouwerijen, in 1726 waren dat er zelfs 36 en er waren ook nog 110 mouterijen,” zegt Karen Rombaut, directeur van de huidige Hoegaarden brouwerij.  “Wij zijn als Hoegaardse brouwerij trots om deel te mogen uitmaken van dat eeuwenlange erfgoed. De brouwtraditie ontstond in Hoegaarden 700 jaar geleden en leeft nu meer dan ooit. We pronken graag met onze naam en traditie en die fierheid dragen we ook wereldwijd uit. Uit dankbaarheid voor het dorp en voor de Hoegaardiers die onze brouwerij een warm hart toedragen, trakteren we dit weekend met plezier.”

Monniken in Hoegaarden

De huidige Hoegaarden wordt nog steeds gebrouwen naar een recept van de Hoegaardse monniken, die in 1445 het unieke recept voor witbier ontdekten. Volgens historische bronnen was het originele witbier intens zuur. Tot de monniken van Hoegaarden aan de slag gingen met koriander en sinaasappelschil uit de Nederlandse kolonie Curaçao. Met deze vondst was het wereldberoemde Hoegaarden-recept geboren.

Toerisme Hoegaarden

De brouwerij trakteert op een Hoegaarden Wit of een Hoegaarden Wit 0.0% in één van de deelnemende cafés die de bierliefhebber duidelijk zal herkennen aan het Hoegaarden Bierdorp logo. De bon verscheen in de nieuwsbrief van de toeristische dienst van Hoegaarden en is goed voor 1 consumptie per persoon (18+), zolang de voorraad strekt. In totaal geeft de Hoegaarden brouwerij de Hoegaardiers dit weekend 700 liter Hoegaarden cadeau, ter gelegenheid van 700 jaar brouwtraditie.

 

Gezondheid!

 

Contacteer ons
Laure Stuyck Woordvoerder, AB Inbev
Laure Stuyck Woordvoerder, AB Inbev
Over Hoegaarden